KWS
   
 

Nyereményátadás - KWS

A MezőHír 20 éves születésnapi nyereményjátéka

A MezőHír szerkesztőségének születésnapi nyereményjátéka júliusi nyereményének a KWS Magyarország Kft. volt a felajánlója. A MezőHír a cég képviselőivel közösen látogattott el a Vas megyei Hegyfalu településre, hogy átadják a nyertesnek járó ajándékot.

A KWS Magyarország Kft. részéről az átadón Mester Anita területi képviselő, Kónya Zsolt régióvezető, valamint Szeidl Balázs értékesítési és marketingvezető képviselte a nyereményt felajánló céget.

Kónya Zsoltot arra kértük, hogy mutassa be azt a vetőmagot, amit a nyertes gazdaságnak ajánlottak.

– Ramónáéknak a KWS 2482 kukoricahibridet ajánlottuk, mert egyrészt ez a hibrid már bizonyított a gazdaságukban, másrészt mivel található náluk szárítóberendezés, ebben a régióban a FAO 400-450 éréscsoporttal nagyobb nyereség érhető el.

A KWS 2482 a cég új hibridjei közül hazánkban a legnagyobb területen termesztett, vetése az ország egész területén javasolt.

A KWS 2482-es hibrid jó paraméterekkel rendelkezik: igen kompakt cső, s kiváló stressztűrő-képesség jellemzi, főként szárazság tekintetében. A hibrid továbbá rendkívül jó vízleadású, stabil a szárszilárdsága.

A KWS hibrideket a kelet-közép-európai régióra és klímáira nemesítettük, így ezek már 6-7 °C-on elvethetőek, így biztosítják az időben beérést.

A KWS ma már a korai éréscsoportban is képviseli magát, így búza előveteményének is tudunk kukoricahibridet ajánlani a FAO 280-340 éréscsoportban.

Szeidl Balázstól először azt kérdeztük, hogy mi a KWS portfoliójából a legnagyobb mennyiségben értékesített vetőmagfajta.

– Árbevétel tekintetében első a kukorica, második az őszi káposztarepce, ami az idei évben nagyon megközelítette a kukorica árbevételét. Ezt követi a napraforgó, amihez nagy reményt fűzünk a jövőre vonatkozóan, majd a cirok következik.

– Hogyan szerepeltek a KWS hibridjei kultúránként az idei évben? – kérdeztük Kónya Zsoltot.

– A silókukorica esetében a déli régió adatairól számolhatok be, ahol 60 tonnás eredmények is vannak, de valószínűleg itt, a nyugati körzetben is elérjük az 55 tonnát, s talán még többet is.

A KWS a silókukorica beltartalmi értékének tekintetében Európa szerte piacvezető, de véleményem szerint a hazai termesztett terület vonatkozásában is dobogós helyen állunk.

Ciroknál és őszi káposztarepcénél piacvezető a KWS hazánkban, amit remélem, az idei évben is meg tudunk tartani. A piacvezető HYBRIROCK mellett három új őszi káposztarepce hibridet tudunk ajánlani, ez a MARC KWS, a GORDON KWS és az ALVARO KWS.

A KWS értékesítési és marketingvezetője elmondta, hogy kukoricahibridjeik részesedése is évről évre növekszik, ezek jól felveszik a versenyt a konkurenciával, napjaink nagyüzemi elvárásainak tekintetében.

A Kleffmann piackutatási értékelési folyamata lezárult, ennek eredményeképp kiderült, hogy kukorica vonatkozásában kettő cég piaci részesedése tudott növekedni; ezek közül az egyik a KWS.

Szerző: FM

Az interjú teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.


 
KWS