KWS
   
 

FARINELLI

Sütőipari minőség és nagy szemtermés

 

A FARINELLI kifejezetten korai típusú, tar kalászú, intenzív termesztés technológia mellett nagy szemtermésre és egyben stabil malmi minőségre képes őszi búzafajta.

Jellemzők

  • a magas terméspotenciál és malmi minőség ideális kombinációja
  • korai, - közép-korai szárba indulás, korai kalászhányás és érés
  • szalmája közepes magasságú (SIRTAKI fajtánál magasabb)
  • megdőlésre nem hajlamos
  • jó bokrosodó képesség
  • kitűnő télállóság
  • kórtani tulajdonságai kiegyensúlyozottak, egészséges
  • levélzetét a teljes érés végéig megőrzi levélzete, szára a SIRTAKI-hoz képest világosabb színű
  • magas sárga rozsda elleni tolerancia jellemzi
  • fuzáriumra és szeptóriás levélfoltosságra nem érzékeny
  • lisztharmatra közepesen érzékeny

 

Beltartalmi paraméterek

  • sütőipari értéke ideális B1/ A2
  • malmi minőségű fehérje tartalom (12-14%)
  • közepes-magas sikértartalom (24-32%)
  • magas hektoliter súly (78-80 kg/hl)
  • magas esésszám (260-300 sec)
  • magas W-érték (átlag 280)
  • alacsony P/L (átlag 0,6)
  • paraméterei állandóak és megbízhatóan stabilak

 

pdf icon  Farinelli.pdf


 
KWS