KWS
   
 

KARMAS

FAO 450-500      korn mais nutzungsrichtungsicon orange Utilisation icon grain corn active    Utilisation icon biogas active    Utilisation icon cattle feed active    icons 2014          

 • kései
 • zöldszáron érő
 • lófogú hibrid
 • kiváló kezdeti fejlődés
 • nagyon magas növények jellemzik
 • kiemelkedő zöldtermés
 • magas szárazanyag tartalom
 • nagyon magas nyersfehérje tartalom
 • alacsony emészthetetlen rosttartalom
 • rendkívül magas a táplálóanyag és energia-koncentrációja
 • minden termőhelyre és technológiai szinthez ajánljuk

karmas             

Eredmények - Nagyobb nézetért kattintson a képre!

karmas 2014  

karmas 2014  

Termelői vélemények

Bogdán István, Szentgáloskér

A Karmas nevű kettős hasznosítású KWS hibridre, szemes kukorica fajtasorban figyeltem fel. A növény 460 FAO-s, ami alkalmassá teheti akár siló, akár szemes hasznosításra is, amit tudomásom szerint több megyében is sikeresen alkalmaznak. Cégünknek elsősorban a tejelő ágazatnak van szüksége egy nagy tömeg hozó, középérésű silóra. Kiváló a szem szár aránya, és ennek megfelelően a beltartalma is. Egy növénytermesztőnek a legnagyobb elismerés az, ha a telepen fölmegy a tej. Mert a tejtermelésnek az alapja a jó siló, és ezt a Karmas tudja!

Katona Ferenc, Szabolcsbáka

Szabolcsbákán a Nyírség észak-keleti  részén gazdálkodom,   gyenge homok illetve közepes adottságú talajokon. A gazdaságom fő profilja a tejtermelés, amely megélhetésem bázisa. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a silókukoricát a legnagyobb biztonsággal a KWS hibridek használatával tudom megtermelni. 2010-ben kipróbáltam a KARMAS hibridkukoricát. Kiválóan vizsgázott. Az elmúlt években kizárólag ezt a hibridet használom köszönhetően magas zöld tömegének, illetve kiemelkedően magas beltartalmi értékének. Különösen tetszik nagyon magas nyersfehérje tartalma és az alacsony emészthetetlen rosttartalma. Ezen tények és üzemi tapasztalatok ismeretében kijelenthetem, hogy a KARMAS vetésszerkezetem vezérhibridje lesz a jövőben is!

Lőrincz Sándor, Városföld

Cégünk Bács- Kiskun megyében, mintegy 1500 hektáron gazdálkodik. Nagy hangsúlyt fektetünk az adottságainknak megfelelő vetőmag kiválasztására, ezért minden évben több új genetikájú hibridet is kipróbálunk, melyekről az eredmények alapján úgy gondoljuk, hogy megfelelő lehet a mi növénytermesztésünkben. A tejelő tehenészet számára 600 hektáron termelünk silófajtákat, túlnyomó többségben FAO 500 hibrideket, de minden évben FAO 400 hibrideket is beválogatunk a vetésbe. Jelentőségük a kettőshasznosítás terén mutatkozik meg, hiszen szélsőségesebb években besilózzuk, míg jobb évjáratokban szemesként takarítjuk be. Az elmúlt években a legnagyobb felületen a KWS KARMAS nevű hibridjét használtuk mint kettőshasznú kukoricát, hiszen jó beltartalma, és termőhelyi stabilitása jól alkalmazhatóvá teszi.


 
KWS