KWS
   
 

KWS 9361

 FAO 300-350   korn mais nutzungsrichtungsicon orange Utilisation icon grain corn active icons 2014 icons 2014

  • intenzív korai fejlődés
  • széleskürűen (Dél-Kelet Európa) meghatározó hibrid
  • intenzív és fél-intenzív termesztési környezetben is jól teljesít
  • kimagaslóan jó szárstabilitás jellemzi
  • gombás betegségekkel szembeni ellenállósága figyelemre méltó
  • dinamikus vízleadás-gyors érés
  • a legkeresettebb 300-as hibrid

kws 9361

         

Eredmények - Nagyobb nézetért kattintson a képre!

kws 9361 2014  

kws 9361 2014  

Termelői vélemények

Major Károly, Tapolcafő

Kísérletező típusú emberként szívesen kipróbálom a nemesítő házak újdonságait. Így került hozzám az idei szezonban a KWS 9361-es kukoricája, mely az aszályos bakonyi klíma mellett gyönyörű zöld száron várja a betakarítást. 30 ha területen termesztem az idei évben ezt a hibridet, mely tetszetős küllemével,  gyönyörű csöveivel, enyhén cirmos szemeivel elnyerte tetszésemet.

Oláh Ferenc, Kisvárda

Családi gazdálkodóként 100 ha szántón folytatok növénytermesztést. Fő profilom az árukukorica-termesztés. A KWS hibridekkel 2001-ben találkoztam, akkor a jól bevált Laureatot használtam.  Eredményeivel méltán vívta ki a szakma figyelmét. A következő években kipróbáltam jó pár KWS hibridet. A  muronyi nemesítő állomáson eltöltött szakmai nap keretében ismertem meg a KWS-9361-est. Az idei évben 60 ha-on vetettem talajtípustól függően 60- 68 ezres tőszámmal. Úgy érzem jól döntöttem, mivel a hibrid egy jó kezdeti fejlődésű, egész nyáron zöld, életerős kukorica képét mutatta. Nagyon jól viselte az aszályt, jól termékenyült. Ilyen szélsőséges körülmények között is átlagosan 78 mázsát produkált 17 %-os szemnedvességgel.

Váczi Béla, Somogybabod

Két éve kezdtem használni a KWS Magyarország Kft. kukorica vetőmagjait, mivel olyan új hibrideket kerestem 350-400 FAO-ban, amelyek a mi adottságaink között stabilan hozzák az elvárt eredményeket. A területről annyit, hogy az átlag aranykorona 16, barna erdőtalaj a jellemző, homokfoltokkal, helyenként erősen erodált lejtőkkel. Az idei év kukorica vegetációs időszakában 207 mm csapadék hullott, igen kedvezőtlen eloszlásban. Már volt egy bevált anyagom az Amandha (440 FAO-ban), de szerettem volna kipróbálni valami új megfizethető vetőmagot. A területi képviselőm ajánlására próbáltam ki a KWS 9361-es kódszámú anyagát. Nagyon jó a korai fejlődési erélye, még a nagy hőség előtt virágzott, és a kevés csapadék ellenére kifejlődtek a csövek, kitelítődtek a szemek. A körülményekhez képest a termés jónak mutatkozik, kíváncsian várom, hogy egy kedvező évben mire lesz képes.


 
KWS