KWS
   
 

KORIMBOS

FAO 550-600        korn mais nutzungsrichtungsicon orange Utilisation icon grain corn active     Utilisation icon biogas active     Utilisation icon cattle feed active    icons 2014    

  • zöld száron érő
  • lófogú hibrid
  • nagy tömegű, robusztus, magas növények
  • robbanásszerű korai fejlődés
  • összes szárazanyagra vetítve nagyon magas szárazanyagtermést, és magas csőarányt (szártömeg és csőtömeg aránya 45:55 irányban oszlik) mutat
  • kiváló beltartalmi jellemzők
  • alacsony rosttartalom
  • magas táplálóanyag- és energia koncentráció
  • minden termőhelyhez és technológiai szinthez jól alkalmazkodik
  • intenzív körülmények közé, az ország melegebb, déli területeire ajánljuk

korimbos

Eredmények - Nagyobb nézetért kattintson a képre!

korimbos 2014  

korimbos 2014  

Termelői vélemények

Cristophe Geebelen, Csanádapáca

A CDG Kft. 1999-ben alakult meg Csanádapáca községben. A kezdetekben 200 hektáron indult a gazdálkodás, amiből a területeink 80%-án silótakarmányt termesztettünk. Mára cégünk 1000 hektár felett termel, ebből 500 hektárt meghaladó a silókukorica állomány. Ebből 90% KWS. A magas takarmányárak miatt fontos a jó tömegtakarmány. Ezért is döntöttem a KWS Magyarország Kft. hibridjei mellett, hiszen silóvonalú nemesítési profizmusa már gyermekkorom óta jól ismert számomra. Okszerű gazdálkodás mellett ezek a hibridek 15-20%-al adnak többet és nem csak tömegben! A beltartalmi mutatói máig etalonnak bizonyulnak számomra, amit tehenészetünk is jól reprezentál. A KWS anyagok rendkívül jók a száron tarthatóságban, „nem száradt fel”, így megcsúszott betakarítás esetén sem okoz számunkra munkacsúcsból fakadó kényelmetlenségeket. Ebben az évben a KWS KORIMBOS nevű hibridje lett az egyik legjobb, 72 ezres tőszám mellett 55-60 tonnás átlagról adhatok bizonyítékot. Bizalommal ajánlom gazdatársaim számára!

Horváth Szilárd, Geresdlak

2010-től kezdődően vannak jelen a KWS Magyarország Kft kukoricái gazdaságunkban. Saját kísérleti sorunkban figyeltem fel a KWS 2376-ra, ami az elmúlt évek eredményei alapján is maximálisan magállta a helyét, ezt további hibridek követtek: Koral, Mikado, Korimbos. A KWS részaránya folyamatosan növekedett az elmúlt években, idén mind szemes, mind silókukoricák esetében közel 50 %-át adja területeinknek. Silóhibridekből az elmúlt években jó pár anyagot kipróbáltunk, a Korimbosra a területi képviselő ajánlása alapján esett a választás. Nem bántam meg, 590-es FAO számának megfelelő nagy termőképességű hibrid.

Sárkány Viktor, Somberek

A KWS Magyarország Kft szemes és silókukoricáit 3 éve használjuk területeinken. Mivel silókukoricáink rendszerint a kései anyagok közül kerülnek ki, így esett a választásom a KORIMBOS-ra. Már az első évében a silóterületünk felén bizonyíthatott és élt is a lehetőséggel, a két konkurens hibridet felülmúlva szerepelt nálunk. A szélsőséges körülmények ellenére jól termékenyült, szép csöveket nevelt, maga a növény is nagyon tetszetős, nagy zöld tömeget ad. Bátran ajánlom kitettebb, extenzívebb körülmények közé is!


 
KWS