KWS
   
 

HYBRIROCK

Zene Földjeimnek

n01 ikon

Magyarország piacvezető* repce hibridje!

  • Kiugróan magas terméshozam
  • Rendkívül intenzív korai fejlődés az ősz folyamán
  • Széles vetésoptimummal rendelkezik

 

Rendelje meg online a KWS Webshopból!   webshop white  

 hybrirock 2017

hybrirock 2017  hybrirock 2017

 

*Forrás: Kleffmann, 2016

Termelői vélemények

Végh Gábor, ULME Kft., Ozmánbük

„2011-ben próbáltam ki a HYBRIROCK-ot egy gyenge adottságú 5 hektáros területen. Betakarításkor a 4,1 tonnás eredmény nagyon meggyőzött, ezért évente növeltem részarányát a repce vetésterületén belül. Intenzív repcetermesztés technológiát alkalmazunk. A HYBRIROCK eddigi legjobb eredménye 5,4 t/ha volt. Évről évre kiválóan teljesít. Mindig többet ad, mint amennyit mutat. Tavaly 5,1 t/ha-os átlagterméssel takarítottuk be. A jó repcetermés lehetősége az idei évben is megvan, amennyiben a csapadékeloszlás kedvezően alakul. Az állomány kiválóan áttelelt és erőteljes fejlődésnek indult tavasszal.”

Kovács Ferenc, "KAJD-MEZŐ" Kft., Kajdacs

„ Már több mint 10 éve vetek repcét a földjeimen. A kezdetektől a HYBRIROCK-ot használom, amit mára kb. 800 hektáron alkalmazunk, ez a repceterületek majdnem kétharmadát fedi le. Számomra nagyon fontos a koraiság és a magas hozam. A HYBRIROCK mindkettőnek tökéletesen megfelel, hiszen a tavalyi évben is 5 t/ha felett arattunk. Idén is hasonló jóra számítunk, mivel a telet kifagyás nélkül, megfelelő állapotban vészelte át.”

Bodorics Pál, Répcevölgye 2001 Kft., Chernelházadamonya

„2011-ben találkoztunk először a KWS HYBRIROCK repcéjével a fajtasorunkban, amelyben 45,98 mázsával (7%-os vízre számolva) győztesként végzett. 2012-ben (bevezetésének első évében) 31 hektárt vetettünk belőle, melyet 5 t/ha-os átlaggal takarítottunk be. Az azóta eltelt időszakban többször bizonyított számunkra. A repce vetésterületünk (400-450 ha) 25%-án ezt a hibridet vetjük, ami jelenleg 104 hektárt jelent. Gyenge termőképességű talajokon sem okozott csalódást. Télállósága megfelelő, a 6 héten keresztül tartó mínuszok se okoztak benne kárt. Állomány szárítót nem alkalmazunk, kizárólag becőragasztót, mégis a legkorábban beérő hibrid. Inkább szárítsunk 1-2%-ot, az nem akkora veszteség, minthogy túlérleljük az állományt és kiperegjen. Az elmúlt 5 hónapban (2016. november – 2017. április) csak 100 mm csapadék hullott, viszont ennek ellenére a HYBRIROCK-kal van esélyünk a magas terméshozamra, így bizakodóak vagyunk.”

Huszár Miklós, családi gazdálkodó, Hernádkak

„Azóta használok HYBRIROCK-ot, mióta piacra került. Évek óta 3,8-4,7 t/ha termésátlagokkal takarítom be. 2016-ban 30 ha átlaga 4,3 t/ha volt duplagabona sortávra vetve. Elágazásainak száma sokkal nagyobb, mint a konkurenseké, kiváló a télállósága, kipergésre nem hajlamos. Ezeket a termésátlagokat a kiváló genetikán kívül az intenzív termesztéstechnológiának köszönhetem: kezdve az agrotechnikával, tápanyag-visszapótlással. Növényvédelmi vonatkozásban: őszi gyomirtás, őszi és tavaszi gombaölőszeres kezelés és regulátorozás, többszöri rovarölőszeres kezelés, deszikkálás és ragasztás. Az idei évben 3,8-4 t/ha között várom a termésátlagot tekintettel az idei kemény télre.”


 
KWS