KWS
   
 

Biogáz célú fajtajánlatunk

A KWS vállalatcsoport világszerte úttörő szerepet játszik a szántóföldi lágyszárú biomassza energetikai célú felhasználásához (biogáz) legmegfelelőbb hibridek (kukorica, napraforgó, cirok, cukorrépa, hibridrozs) nemesítésében. A KWS Európában a silókukorica értékesítés tekintetében stabilan az első helyet foglalja el és a hazai értékesítésben is jeletős arányt ért el az utóbbi években. Ezt az Önök bizalmának és a KWS fajták kiváló agronómiai és beltartalmi tulajdonságainak köszönhetjük.

 

A világon elsőként alapított KWS biogáz kukoricanemesítési programunk eredményeként hazánkban a már működő és beüzemelés előtt álló biogáz üzemeknek versenyképes hibrideket ajánlunk a FAO 200-as csoport végétől az optimális körülmények között a nagy zöld biomassza termésre képes FAO 600 körüli hibridekig.

A KWS-Lochow néhány éve működő biogáz silócirok programja változatos genetikai alapanyag forrásból a következő fő nemesítési célokat tűzte ki:

- szárszilárdság növelése
- gyors kezdeti fejlődés és hidegtűrés fokozása
- magas biomasszatömeg
-a cirok viszonylag alacsony szárazanyag-tartalmának fokozása
- jó fermentálhatóság
- magas biogáz-(metán) hozam

Biogáz cirokhibridjeink elsősorban a magas szárazanyag-tartalomban, a jobb kierjeszthetőségben és a nagyobb biogáztermelésben, illete a kiemelkedő metánhozamban különböznek a hagyományos silóciroktól. Biogáz üzem számára termelő gazdaságokban elsősorban a kukarica helyettesítésére ajánljuk:
- rendkívül száraz termőhelyekre, ahol a vízhiány mellett lényegesen többet terem a silókukoricánál
- kukoricabogár által erősen fertőzött táblákba, ahol lényeges kártétellel a ciroknál nem kell számolni

Fővetésként és másodnövényként is a KWS hibrid kínálata: KWS INKA, KWS MAJA, KWS ZERBERUS, KWS BULLDOZER                                                                             

A KWS-Lochow nagy tapasztalattal rendelkezik a kalászos gabonák nemesítésében is. Biogáz nemesítési programunk fő céljai:
- magas zöldtermés, jó szem-szár arány mellett
- szárazanyagtermelés maximalizálása
- jó szárszilárdság
- átlagon felüli betegség-ellenállóság
- jó fermentálhatóság, magas metánhozam

A rost biogáz alapanyagként elsősorban laza, homokos és gyenge termőképességű talajokra ajánljuk, de kedvezőbb körülmények között is termeszthető. A nagy területen biogáz alapanyagot termelő gazdaságokban az energianövény vetésforgók kialakításában is jelentős szerepet kap az egészséges vetésszerkezet létrehozásában. Kukorica szilázshoz 20-30%-ban keverve, a rozs szilázs a metánhozamot 30-40%-kal növeli!

Ajánlatunk: PALAZZO, ELVIRA, BALISTIC, VISELLO (hibrid), VITALLO, WIANDI (fajta)

Hibridjeink versenyképességéről, stabilitásáról és minőségéről győződjön meg személyesen! 

Kiadványok

KWS vetőmag ajánlat

KWS a bioenergia forrása

Válassza a KWS siló termékeit!


 
KWS