KWS
   
 

EPD - prémium vetőmag technológia

A KWS nem csak nemesítésben, hanem a cukorrépa vetőmag feldolgozás területén is egyedülállóan innovatív! 2007-ben Magyarországon általunk elsőként bevezetett és azóta is sikerrel alkalmazott prémium vetőmag kikészítési technológiánkat egyre több termelő választja. A 2013-as évben három kiváló cukorrépa és egy speciális energetikai célú, biogáz répa hibridünk érhető el az egyedülálló EPD technológiával!

Mi is az EPD? Az EPD egy a KWS által, önállóan fejlesztett és levédett prémium vetőmag kikészítési technológia. Az EPD betűszó az „Early Plant Development” angol kifejezés rövidítése, melynek jelentése: „a korai fejlődés támogatása”. Röviden összefoglalva az EPD technológiával kikészített vetőmag a földbe kerülve, már minimális nedvesség esetén is megszűnteti nyugalmi állapotát, megindítja a víz felvételét és aktivizálja a sejt anyagcserét. Mindezen folyamatok együttes eredményeként gyorsítja a csírázást és a szántóföldi kelést. Hatására növényállományunk kiegyenlített és homogén lesz.

 

 

Bízunk benne, hogy EPD prémium vetőmag technológiánk Önt is meggyőzte. Javasoljuk, hogy jövő évi vetéshez új fajtánk vetőmagját EPD kikészítéssel rendelje meg!

EPD kikészítéssel rendelhető cukor- és biogáz répa hibridjeink: SERENADA KWS, JASMINA KWS, BRUNA KWS és ELVIRA KWS.

HU_2013_EPD2

 

pdf icon EPD, prémium vetőmag technológia.pdf

 

 
KWS