KWS
   
 

Tiszta jövő, határozott irány!

Pallós Mihály ügyvezető
Pallós Mihály ügyvezető

Tisztelt Partnerünk!

Szakmai eredményeit tekintve a 2016-os év egy sikeres gazdálkodást mutatott.

A kedvező időjárási körülményeknek is köszönhetően bizonyos kultúrákban (pl.: repce) rekordszintű országos átlagok lettek hozam tekintetében. Ezen cikk írása idején gőzerővel folyik a kukorica betakarítás és vezető hibridjeink vonatkozásában szinte nap mint nap hallunk kiemelkedő, akár 15 t/ha feletti eredményeket is az ország különböző pontjairól.

Úgy gondolom, ez mutatja, hogy az elmúlt évek üzeneteirészünkről nem üres ígéretek voltak a termékfejlesztés oldaláról!

De, ahogy szoktam korábban is mondani, itt nem lehet megállni, hiszen nekünk nemesítőknek minden eshetőségre fel kell készülni a környezeti tényezők és egyéb termesztést befolyásoló körülmények változásában! 2016-ban az időjárás kegyes volt mindannyiunkhoz, de mi lesz jövőre és azt követően? Nem tudhatjuk előre, ezért készülünk minden körülményre!

2016-ban végére értünk egy 3-4 éves kísérleti, tesztelési ciklusnak, amelynek legfőbb szerepe az volt, hogy a lehető legpontosabb képet kapjuk új termékeink hő stressz- és szárazságtűrő képességeiről.

 

 

3 fő vegetációs fázisban vizsgáltuk hibridjeink teljesítményét:

  • virágzás előtti stressz hatás
  • virágzás alatti stressz hatás
  • virágzást követő stressz hatás vonatkozásában.

Az eredmények azt mutatták, hogy 3-4 hibrid esetében a hozamok 8-10 %-kal meghaladták a tesztekben szereplő, piacon található vezető termékek eredményeit. Az idei szezontól ezeket a kukorica hibridjeinket ClimaControl3 jelzéssel ellátva találja meg.

CLIMACONTROL3 label

 

 

A ráadás hozam adott évben - nyilván a terményáraktól függően - 20-40.000 Ft/ha többlet árbevételt jelenthet, ami kritikus esetekben akár azt is eldöntheti, hogy az adott termelés eredményes lesz vagy nem.

Dolgozunk tovább azon, hogy ezt az eredményességet javíthassuk Önöknek!

Köszönjük bizalmát és sok sikert 2017-hez!

Pallós Mihály aláírás

 Pallós Mihály ügyvezető

A KWS bemutatja a hőstressz- és szárazságtűrő kukorica hibridek új kategóriáját

Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul?

A kukorica növény a csírázástól az érés befejeződéséig bonyolult folyamatok során fejlődik, a fenológiai szakaszok sebessége és időtartama a hibrid tulajdonságaitól és a vegetáció körülményeitől függ. A környezeti tényezők a hibridek életét nagy mértékben befolyásolják, van, amikor kedvezően, de gyakran kedvezőtlenül.

Annak érdekében, hogy az Ön számára a legkiválóbb aszálytűrő hibrideket fejlesszük ki, négy stressztűrés fejlesztésre létrehozott kutató állomást és több száz kisparcellás kísérleti hálózatot üzemeltetünk Európában.

Fejlesztési erőfeszítéseink eredménye a KWS új kukorica hibrid kategóriája, a hőstressz- és szárazságtűrő kukoricák csoportja, melyet ClimaControl3 -nak neveztünk el.

Ismerje meg közelebbről a ClimaControl3 kukorica hibrideket!

KWS Kukorica Termelési Versenyek - Díjátadó 2016

 

Információk

Kukorica kínálatunk

Katalógus

Árjegyzék

Rendezvénynaptár

 

 
KWS