KWS
   
 

Cukorrépa

Bemutatkozunk

A KWS SAAT AG tevékenysége a XIX. század második felére nyúlik vissza, amikor két család Németországban úgy döntött, hogy megpróbál a cukorrépa termesztők kezébe jobb minőségű cukorrépa-fajtákat adni. Így kezdődött el az a nemesítési munka, ami a mai napig tart és még széles távlatokkal kecsegtet.

Ma már szinte minden szántóföldi növény nemesítése megtalálható a KWS SAAT AG nemesítési palettáján és minden növényfaj magáénak érzi a vállalatot.

A vállalatnál világviszonylatban mintegy 3800 ember dolgozik, és tevékenykedik azon, hogy a nemesítők által előállított különféle növényfajok ismertek legyenek a termesztők körében.

 

A fajtáink létrehozásánál a tradicionális növénynemesítési munka mellett, egyre nagyobb mértékben alkalmazzuk az új biotechnológiai eljárásokat. A növekvő teljesítményű és termőhelyhez igazodó új fajták nemesítésénél arra törekszünk, hogy a hagyományos nemesítési célok megtartása mellett ellenállóvá tegyük fajtáinkat a legelterjedtebb betegségekkel szemben. A kórokozók elleni tolerancia és rezisztencia mindinkább elvárás egy korszerű fajtától.

Természetesen ahhoz, hogy a fajták legjobb tulajdonságai és a legmagasabb genetikai értékei érvényesülni tudjanak, jól megválasztott és végrehajtott magkikészítési eljárásra van szükség. Ezért döntött a KWS cég úgy, hogy a cukorrépa magkikészítést újra központosítja és a nagy értékű biológiai alapanyagból Einbeckben, a vállalat központjában készít vetőmagot. Így valósult meg, hogy a KWS SAAT AG felépítette a világ egyik legnagyobb zárt technológiával működő 1,9 millió "U" vetőmag kikészítésére alkalmas cukorrépa-vetőmag üzemét. Célja ezzel az volt, hogy mindenkinek egyforma minőségű vetőmagot biztosítson, a legigényesebb fajtákból.

A KWS SAAT AG-t, a birtokában lévő- az évek hosszú során felhalmozódott-tudás tette naggyá, amit szeretnénk a termesztőkkel, és a felhasználókkal megosztani. Szaktanácsadóink azon fáradoznak, hogy ez a tudás az Önök birtokába kerüljön.

Központi kérdéseink a következők:

• új nemesítési eljárásokból eredő fajták megismertetése,

• a termőhelynek megfelelő fajta megválasztása,

• betegségekkel szemben ellenálló fajták bevezetése,

• környezetkímélő és nyereségorientált termesztés.

Szakembereink egész évben az Önök rendelkezésére állnak, és ellátják Önöket hozzáértő tanácsaikkal. Közvetítik Önök felé intézetünk nemesítőinek, valamint specialistáinak a véleményét, szaktanácsát. A kiváló minőségű vetőmagvainkkal, amelyek a legjobb biológiai potenciált hordozzák, és Agroszervizünkkel járulunk hozzá mezőgazdasági partnereink sikeréhez.

 

Jövőt vetni 1856 óta

 

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Steinmacher László

Country Manager

Értékesítés vezető
Tel./ Fax:   66/313-226
Mobil:    20/3446321

 

Csánk L. Bertalan

Agroszervíz szaktanácsadó

Cukorrépa Agroszerviz

Növényvédelmi mérnök

Dunántúl

és Pest megye

Mobil:   30/9550723

Gonda László

Agroszervíz szaktanácsadó

Cukorrépa Agroszerviz

Alföld

(kivéve Pest megye)

Mobil:   30/9331735

2016/17 -os vetőmag ajánlatunk

Fajta Típus
STEFFKA KWSúj Rz+Cr/Z
NATURA KWS Rz+Cr/NZ
JASMINA KWS Rz+Cr/Z
LEGENDA KWS Rz+Cr/Z

 
KWS