KWS
   
 

A KWS napraforgó programja a jövő szolgálatában

A 2013-as év ismét nagyon kedvező volt a napraforgó számára. Bár még október elején is sok lábon álló napraforgó volt látható a határban, azért azt már akkor lehetett sejteni, hogy az átlagtermés megközelíti, és esetleg el is éri a 2008-as mindenkori rekordátlagot, ami 2,67 t/ha jelentett, és így a hazai termés az 1,6 millió tonnát is elérheti.

A kedvező időjárási körülmények, a magas termésátlag, és a viszonylag erős gombás fertőzések rengeteg fontos információval szolgáltak kísérleteinkben a nemesítés számára, hiszen ezek azok a legfontosabb tényezők, melyek alapján új vonalainkat, hibridjelöltjeinket szelektáljuk.

A kutatási ráfordítások a KWS-nél a napraforgó esetében is növekedtek, és ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a napraforgó kísérleti területeink mérete megháromszorozódott Európa szerte a 2012-es évhez képest.

Megnyílt az új napraforgó nemesítési központ Kozármislenyen, mely kiszolgálja a nemesítés és az összes európai napraforgó kísérlet vetőmag és logisztikai igényét.

A nemrég újonnan beindított napraforgó nemesítési program 2013-as eredményei igazolják számunkra, hogy jó úton járunk, és meggyőződésünk, hogy új termékeink a jövőben a termelők elégedettségét is kiváltja.

Stréb Péter
Napraforgó nemesítő

Napraforgó kínálatunk

Árjegyzék

Munkatársaink

KWS Napraforgó Nemesítő Állomás
7761 Kozármisleny
Pécsi utca 1/A

Tekintse meg a 2014-ben átadott, új KWS Napraforgó Nemesítő Állomás megnyitójáról készült videókat!

 
 

 
KWS